HARDMIN-HELIX Logo
Datasets: 0
Name (English):
Chemical Biology
Name (Greek):
Χημικής Βιολογίας
URL:
chemical-biology
Description (English):

Chemical Biology

Description (Greek):

ΦΕΚ B 5317 - 03.12.2020
Τομείς Δραστηριότητας του Εργαστηρίου Η στήριξη και η προαγωγή της επιστήμης της Διατροφής και Διαιτολογίας, μέσω της ανάληψης ερευνητικών προγραμμάτων, συναφών με το αντικείμενο του Εργαστηρίου και της εκπόνησης προπτυχιακών/μεταπτυχιακών και διδακτορικών διατριβών. Τα ερευνητικά αποτελέσματα που θα προκύψουν από τη συνεργασία των μελών και των συνεργατών του Εργαστηρίου «Χημικής Βιολογίας» δημοσιεύονται σε ημερίδες, συνέδρια και έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Οι τομείς δραστηριότητας του Εργαστηρίου επικεντρώνονται: 1. Στην ενόργανη ανάλυση θρεπτικών συστατικών και βιοδραστικών συστατικών στους οργανισμούς, τα τρόφιμα, τα φάρμακα και τα συμπληρώματα διατροφής. 2. Στη διερεύνηση της επίδρασης βιοδραστικών συστατικών στο μεταβολισμό του ανθρώπου. 3. Στην εκτίμηση της λειτουργικότητας συστατικών τροφίμων και φαρμάκων. 4. Στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων τροφίμων, φαρμάκων και συμπληρωμάτων διατροφής. 5. Στον χαρακτηρισμό και τη μελέτη της βιολογικής δράσης νέων ενώσεων. 6. Στον σχεδιασμό λογισμικού εκτίμησης της θρεπτικής αξίας γευμάτων (software). 7. Στον προσδιορισμό της βιοδραστικότητας με αξιοποίηση και βιομιμητικών μοντέλων: αντιμικροβιακή δράση, αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδης δράση, ανοχή σε οξειδωτικό στρες συστατικών τροφίμων, φαρμακευτικά δραστικών ενώσεων και βιολογικών υγρών. 8. Στη σύνθεση οργανικών ενώσεων με που παρουσιάζουν βιολογικό ενδιαφέρον. 9. Στην πράσινη χημεία για την παραγωγή, με περιβαλλοντικά φιλικές διεργασίες, προϊόντων ή διαδικασιών που μπορούν να αξιοποιηθούν από την βιομηχανία τροφίμων, καλλυντικών, καυσίμων, χημικών κ.α. 10. Στην ανάπτυξη της μεταβολομικής, των foodomics και των lipidomics σε βιολογικά υγρά και τρόφιμα. 11. Στην αποτίμηση της ποιότητας του φυσικού και του τεχνητού περιβάλλοντος, και της επίδρασης τους στη φυσιολογίατων οργανισμών, την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων. 12. Στη διαχείριση της βιοποικιλότητας και της παραγωγής τροφίμων για την προαγωγή της υγείας του ανθρώπου 13. Στην ανάπτυξη και υλοποίηση αναλυτικών μεθόδων προσδιορισμού υπολειμματικών ενώσεων σε τρόφιμα και νερά.

E-mail domain:
 
Image URL:
 
Parent organization: